andreas.png

Andreas Thorud har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, og har brukt flere år på å studere religioner, psykologi og teologi, samt fransk, russisk og gresk. Etter en kort karriere som profesjonell fotballspiller, begynte han å praktisere yoga i 2006. På den tiden var kroppen hans stiv fra mange år med hardkjør på banen, men han lyktes i å utvikle en stabil egenpraksis, og praktiserer nå ashtanga og yin yoga. For Andreas representerer yoga en stabilitet i hverdagen, og han praktiserer både for å oppnå ro i sinnet og som et supplement til hans filosofiske arbeid. 

Andreas filosofiske forskning og lære handler hovedsakelig om filosofi som et praktisk verktøy for å hjelpe oss gjennom livet. Han fokuserer på perspektiver som kan berike og utdype etiske og eksistensielle problemstillinger, samt støtte opp under hvordan vi kan leve mer autentiske liv. 

Hans har spesialisert seg i den gresk-romerske tradisjonen, spesielt neo-platonisme og stoikerne, men han jobber også med kristen mystisisme og moderne eksistensialisme. Det siste året har han fokusert mye på yoga og har også studert sammen med Alexander Medin. I dette arbeidet har han oppdaget mange likheter mellom østlig og vestlig filosofi, og denne forståelsen ønsker han å bruke mer tid på å kommunisere og dele med andre.