PROGRAM OG ANDRE AKTIVITETER

NYF_Timeplan_v2.jpg

Beskrivelse av klasser:

DSC_0478.JPG
DSC_0488.JPG
_DSC0817.jpg
Mysore.JPG
DSC05264-2.jpg
12885767_796581233820167_616080523670517192_o.jpg
P1177008.JPG
P1266006.JPG

*Japa Meditasjon: Dette er en klassisk meditasjonspraksis i India. Ved bruk av mantras og ett-punkts-fokus skaper vi fokus og klarhet for å stilne sinnet.

*Buddhist Meditasjon: Her får du oppleve klassiske Meditasjonsteknikker fra Theravada og Mahayana tradisjonene innen Buddhismen. Det undervises av munker som alle har lang erfaring og en solid egenpraksis.

*Pranayama: Grunnleggende pusteteknikker som renser kroppen, foredler sinnet og gir større avspenning og ro.

*Ashtanga Ledet: Dette vil være en klassisk Ashtanga Yoga klasse der du blir guidet gjennom forskjellige sekvenser i henhold til pust, telling og bevegelse. En dynamisk klasse full av energi, kraft og flyt.

*Mysore Style: Dette er den tradisjonelle måten å praktisere Ashtanga Yoga på som det læres i Mysore i India.  Dette er klassen der du utvikler din personlige praksis. I en Mysore-klasse praktiserer du i ditt eget tempo sammen med utøvere på ulike nivåer. Hver utøver praktiserer så langt ut i serien som de har lært, og læreren gir hjelp og justeringer tilpasset den enkelte og gir videre råd og veiledning om hvordan man kan komme videre i praksisen. Du behøver ikke å ha kommet spesielt langt for å delta på denne klassen, ,men dette er en optimal klasse for å virkelig gå dypere i yoga.

 *Foredrag: Forskere, dedikerte utøvere og yngre studenter deler deres erfaringer og visdom på forskjellige tema.

*Debatter: Her vil et panel av lærere holde forskjellige debatter om yoga, praksis, meditasjon, fordypning og kunsten å undervise.

*Gruppesamtaler: Her deles alle deltagere inn i forskjellig grupper hvor vi deler erfariner om yoga og diskuterer stiler, praksiser og hvordan vi kan bedre forstå hva yoga er. Alle lærere bidrar også og vil være med i forskjellige grupper. Her handler det om å dele, diskutere og komme tilbakemeldinger om egne personlige opplevelser av yoga. Dette er for å berike hverandres forståelse og vise hvordan alle stiler har sine bidrag til den større helhet som er yoga.

*Jivamukti Yoga: En vinyasa-time praktisert med energisk musikk og fokus på en utvalgt intensjon. Klassene er spirituelt oppløftende og fysisk utfordrende.

*Vinyasa Flow: I denne klassen koordinerer vi bevegelse med pust (vinyāsa) med "flow" fra den ene posisjonen til neste -ofte akkompagnert av musikk. En morsom klasse med medium til stor intensitet.

*Acro yoga: De lekne Akroyoga-timene vil holdes ute (med værforbehold). Dette er en spennende og gøy måte å bli kjent med en partner - her kreves ingen "small talk"! Du vil bli guidet trygt gjennom positurene to-og-to.

*Yin Yoga: Avslappende yoga med fokus på yin-elementet. Timene består av få posisjoner der vi jobber dypt og fokuserer på pust for å gi slipp på blokkeringer.

*Myk Yoga: Dette er en yoga hvor det fokuseres på pust, avspenning og meditasjon. Hver enkel lærere legger opp klassen forskjellig, men hovedfokus

*Yoga Nidra: Her vil du ligge ned og gjøre grunnleggende avspenningsøvelser mens du fokuserer innover i sinnet. Du vil gjennomgå forskjellige visualiseringsøvelser som fremmer en dyp ro og gir klarhet i sinet.

*Sanskrit Chanting: Her vil du lære deg grunnleggende chanter som er melodiske, vekker og løfter sinnet. Du vil også lære deg en klar oversettelse av mange klassiske mantraer.

*Devotional Chanting: Her vil du lære deg å synge som Krishna Das, lære tradisjonell Kirtan og synge sanger som åpner hjerte og sprer glede i sinnet.

*Yoga Nybegynner: En enkel yogatime for dem som ønsker å lære eller å gjenoppfriske grunnprinsippene/posisjonene.

*Yoga Teknikk: Vi går igjennom grunnleggende teknikk av ulike posisjoner.

*Terapi Yoga: Terapeutisk yoga som fokuserer på hvordan man kan fjerne ubalanser i kroppen. Vi fokuserer på hvordan man kan løse opp i dyptliggende spenninger i kropp og sinn for å kunne gi slipp på traumer.

*Filosofi: Diskusjon og debatt mellom likesinnede, engasjerte utøvere.


ANDRE AKTIVITETER INNE OG UTE:

Det vakre ved å bo på Nøsen er friheten som råder. Du kan gjøre ditt opphold så seriøst eller så lekent som du vil! Vi har et stille studierom med en fantastisk utsikt over sjøen med et bibliotek fullt av bøker hvor du kan fordype deg i yoga, meditasjon, mindfullness, Sanskrit og sunn matlaging. Er du mer eventyrlysten kan du gå tur og bestige majestetiske topper som ligger innen gangavstand! Er du glad i vann finnes det mange lekfulle aktiviteter du kan gjøre på Storfjorden. Her kan du bade, svømme,  kjøre båt, leie et SUP-brett eller padle kano. Vi har også to profesjonelle turn-trampoliner du kan leke deg på, eller ligge på et deilig grønt gress eller en solfylt terrasse og nyte av utsikten, med kanskje en hjemmelaget smoothie eller noe godt fra vær Barrista.

Early Bird billetter er tilgjengelig til 20. juni! Få dine billetter here.