Velkommen til Norges Yogafestival på Nøsen!

 

For 5 året på rad organiserer vi Norges Yoga Festival i smørøyet av den norske fjellheimen. Denne festivalen er en hyllest til det voksende yogamiljø i Norge. Her finner noen av Norges fremste instruktører og internasjonale lærere innen yoga og buddhisme.

Du vil kunne oppleve et variert tilbud av klasser, foredrag, debatter og gruppesamtaler. Vi håper alle som kommer vil oppleve en fordypning og innsikt i hva yoga er. Under de åtte dagene som festivalen varer vil du kunne treffe over 20 lærer og velge blant 108 klasser, foredrag osv.

Klassene passer for alle nivåer og vil foregå fra morgen til kvelds i tre yoga studioer parallelt. Du kan prøve deg fram og utforske en stor bredde av ulike praksiser og disipliner og garantert finne noe som passer for deg.  Du vil kunne ta del av debatter, seminarer og diskusjoner rundt forskjellige temaer av yoga og meditasjon og gjøre opp din egen mening over hva som gir innsikt og klarhet.

Du vil nyte av tre velsmakende måltider hver dag. Våre kokker begynner å bli kjente og serverer førsteklasses Vegetar mat. Mellom klassene kan du bade i Storfjorden, ligge i gresset å slappe av eller nyte av praktfulle fjellturer. Vi har også utleie av sykler, SUP – Brett, båt og kano. Nøsen er et sted med lek og moro og det finnes rikelige aktiviteter å ta del av som trampoline, volleyball, klatring eller bading i fossen.

 

Årets Fokus: «Fordypning og Innsikt»

Årets tema er: «Fordypning og Innsikt». Hvordan kan vi bedre forstå hva vi holder på med? Sette søkelys på en praksis og effektene det har på kropp og sinn? Hva vil det si å erfare en fordypning i yoga og kjenne en stabilitet i sinnet som gir økt sinnsro og velvære? Å våge være kritisk, men samtidig lydhør og ydmyk fra noe på innsiden som er vanskelig å beskrive med ord. Å lære seg å gi plass til dette i hverdagen, helt enkelt for en større nærhet, berikelse og glede i livet.

Det genuine med denne festivalen er at du bor langt opp i fjellheimen i noe av det vakreste Norges natur byr på. Du kan samtale med alle lærere og medelever og om viktige temaer innen yoga og lære deg begreper, fordypning og få en større innsike i hva yoga er. Du vil også få venner for livet og garantert lære deg noe nytt som vil berike din yogareise videre.

Hvert år fokuserer vi på hva yoga er, hvordan vi kan bedre forstå det, hvordan det gir større handlingskraft i hverdagen og klarhet i sinnet. Når vi lykkes med det blir vi bedre mennekser og kommer nærmere livet.

Hvert år går også overskuddet fra festivalen til prosjektet «Back in the Ring». Et prosjekt underordnet stiftelsen Yoga for livet som har som mål å hjelpe mennesker som har falt utenfor i samfunnet og gi de muligheten til å reise seg igjen. Se hvilken verdi de har og hva de kan tilføre samfunnet.

 
With respect for traditions, quality and an honest approach to yoga